Beste Praksis

Under åpningen av Visualiseringssenteret i Arktis (ViA) for BA-næringen i Alta i våres, mottok Tor-Arne Bellika i Smart Construction Cluster, på vegne av alle samarbeidspartnere, pris for «Beste Praksis» av Bygg21. På Bygg Reis Deg vil vi vise frem og dele av våre erfaringer i arbeidet med å samle BA-næringen i nord for å bygge en smartere og mer lønnsom næring. 

Beste Praksis prisen ble tildelt Uit i Alta, Alta Kommune og Smart Construction Cluster for samarbeidsprosjektet med å opprette et Visualiserings- og Samhandlingssenter for BA-næringen i Alta. Prisen deler vi stolt med våre samarbeidspartnere og alle våre medlemmer, da det er nettopp dette vi ønsker å fokusere på – samarbeid! 

(Les juryens fulle begrunnelse nederst)

Beste Praksis eksemplene er etter BYGG21s beskrivelse; forbilder og piloter som kan bidra til at bygg- og eiendomsnæringen på egen hånd kan kutte kostnader med 20 prosent..

Beste Praksis eksemplene er etter BYGG21s beskrivelse; forbilder og piloter som kan bidra til at bygg- og eiendomsnæringen på egen hånd kan kutte kostnader med 20 prosent gjennom innovative og nye løsninger innen plan- og byggesak, bærekraftig kvalitetsarbeid, samhandling i byggeprosjekter, industrialisering og bruk av digitale løsninger, samt bruk av rett kompetanse.

Foto: BYGG21

16.-19. oktober deltar Smart Construction Cluster med en 130 m2 stor fellestand på Digital Arena på Bygg Reis Deg.

Viser «beste praksis» partnere og verktøy

Standen vil inneholde VR Hule og være en miniversjon av det av de to «Big Rooms» som miljøet har tilgang på gjennom Visualiseringsenteret som er lokalisert på UiT, Campus Alta. Her er målet at vi får vist frem hele Altamiljøet, Alta Kommune, UiTs kompetansesatsning på BA og digitalisering og mange bedrifter som har vært involvert i de mest profilerte lokale prosjektene vi viser frem hver gang vi har delegasjoner som besøker ViA.

På fellesstanden i Hall A, Digital Arena, vil vi vise frem noen lokale piltotprosjekter, som supplerer endel av casene fra våre finske og svenske partnere; bl.a  Alta Omsorgsenter og Alta Brannstasjon. På standen vil medlemmer fra ulike ledd i verdikjeden være tilstede; Bestillere,  leverandører og teknologitilbydere. Her viser vi hvordan aktørene har samarbeidet og hva effektene av digitaliseringstiltaket har ført til.

I tillegg til våre medlemmer vil vår samarbeidspartnere i klyngen Construction City Cluster vise frem sin Lab og sine digitale piloter.

Vi håper å se deg der!