ElTele og Oulu-selskapet GBuilder skal digitalisere større boligprosjekter.

Alta selskapet ElTele har bygget opp en omfattende portefølje av løsninger som bidrar til digitaliseringer av BAE næringen. Nå styrker de satsingen ved å inngå avtale med  finske GBuilder.
Avtalen er en direkte konsekvens av Smart Construction Clusters arbeid med å få en delegasjon av teknologibedrifter rettet mot BAE næringen til Alta i mai i 2016.  
– Uten det arbeidet som Smart Construction Cluster har gjort mot teknologimiljøet i Oulu  ville vi aldri funnet GBuilder. Nå har vi fått et fremtidsrettet produkt som passer perfekt inn i vårt tilbud til store entreprenører, eiendomsutviklere og boligbyggelag sier Jens Harald Jensen, daglig leder i ElTele.
ElTele har gjennom GBuilder avtalen fått et produkt som ved hjelp av bl.a Virtual Reality (VR) teknologi og BIM modellen av de planlagte boligprosjektene sikrer at utbyggere av boligfelt  og leilighetsbygg kan tilby kjøpere en helt skreddersydd bolig ved at kjøpere kan «spasere virtuelt rundt i sin fremtidige bolig» og i ro og mak selv gjøre innrednings og utstyrsvalg valg på kjøkken, bad og andre rom. Kjøperen får et selvbetjent system der de ser hvordan alternative løsningen ser ut, hvordan utsikt og lysforhold i hvert rom vil være, bestemme farger, kvaliteter og  plassering av utstyr. Utbygger får et system som hjelper kundene å ta riktige valg, bruker mindre egen til på  kundene  og de unngår misforståelser om kundens ønsker, feilleveranser og vanlige logistikkutfordringer.
Smart Construction Cluster ønsker lykke til videre og fortsetter jakten på spennende digitale løsninger for BAE næringen.
Eltele Group Builder Smart Construction Cluster Digitaliserer boligprosjekter
På bildet:  Jensen og Antti Majala, Creative Manager i GBuilder idet de signerer partnerskapsavtalen i ElTeles lokaler i kunnskapsparken.