MARKEDSUTVIKLING

Smart Construction Cluster arbeider med å synliggjøre klyngen og medlemmene på nasjonale og internasjonale messer og konferanser. Så langt har vi lykkes godt med å synliggjøre klyngeprosjektet og vekke interesse også utover de nordligste regionene vi idag jobber tettest på. I dag har klyngen noder i Alta, Oulu og Tromsø og jobber mot å etablere seg flere steder i Norge, Sverige og Finland.

Målet er å rekruttere flere regioner, kommuner og BAE- og IT miljøer for å samarbeide i jakten på de lokale og nasjonale digitaliseringsgevinstene.

2018


18/4 buildingSmart konferansen

I 2018 startet de tre Smart Construction Cluster noden i Alta, Oulu og Tromsø å markedsføre klyngenodene og sentrale medlemmer på viktige events. Første gang Alta, Tromsø og Oulu ble markedsført sammen under et felles brand var i et Innlegg på BuildingSmarts årskonferanse i Oslo i april 2018. Her inviterte vi for første gang andre miljøer rundt om i Norge om å ta kontakt for dialog om etablering av lokale klyngesamarbeid under Smart Construction brand.

Les mer om vår deltakelse her.


13/6 Digitalisering av Byggenæringen – Computer World

Under «Digitalisering av Byggenæringen konferansen» deltok alle tre nodene og 10 nasjonale og internasjonale partnere i et speleiselag som gjorde at vi hadde utstillingsens største og mest besøkte stand og to ulike plenuminnlegg fra medlemmer. På standen satte vi opp en demoversjon av den digitale BA-laben og det utstyret som vil bli tilgjengelig når laben står klar i februar 2019.
Les mer om vår deltakelse her.

Utover høsten 2018 arbeider vi intenst frem mot åpningen av vår nye Digital BA Lab i februar 2019. Dette blir en svært viktig milepæl for å synligjøre Smart Construction Cluster og tiltrekke oss flere interesserte samarbeidsnoden og skaffe kunder de medlemmene som vil jobbe sammen med oss.
Les mer om åpning av Digitalt BA-senter her.

2017


8/6 Digitalisering av Byggenæringen (Computerworld Events) 

Her var vi gullsponsor, hadde vi messens største og mest besøkte stand, holdt fire  innlegg om digitalisering. Vi deltok med en full VR Cave og medlemmene SmartDok, Verte Arkitekter og Landskap, ElTele viste sine digitalisering og visualiseringstjenester. To finske selskaper fra Smart Construction Cluster i Oulu, UKI  Arkkitehdit OY og Collaprime OY holdt innlegg og presenterte det norsk finske samarbeidet rundt utvikling av teknologi, metodikk og kontraktsformer knyttet til å kunne levere Digitale Tvillinger og realisering av en digital planprosess; Digital Byggeplass.

Les mer om deltakelsen her.


Bygg Reis deg 17  18-21/10 -17

Smart Construction Cluster med norske og finske medlemmer har videreutviklet messedeltakelsen sin og på invitasjon viser og presenterer vi igjen deler av teknologien, metodikken og erfaringene med bruken av visualisering og samhandlingssentre. Med oss har vi igjen  vår finske partner Collaprime og deres VR Cave og samhandlingsrom og igjen deltar flere av våre medlemmer. Dette inngår i Bygg Reis deg sin «Digital Arena» på et eget område på utstillingsområdet.