Rekordmange besøkende på årets Bygg Reis Deg

16.- 19.oktober gikk Bygg Reis Deg av stabelen. SCC med 10 partnere var på plass på messens Digitale Arena, som var en av fem haller med alt fra A-Å innen bygg, anlegg og eiendomsbransjen. Det var mer enn nok for de over 43 000 besøkende å se, prøve og lære om.

Felleskap på fellesstand

En av fordelene ved å delta på fellestand er at i tillegg til å få vist seg frem til et stort publikum nasjonalt så er det også en møteplass hvor medlemmer og partnere blir bedre kjent med hverandres fagfelt, prosjekter og verktøy, samt  samarbeidsmuligheter og fellesprosjekter for fremtiden. EU-prosjektet Digi AEC deltok på stand med flere finske og svenske selskaper. Vi ble godt kjent med flere av disse og som resultat  fikk klyngen under messen et nytt internasjonalt medlem; Helsinki selskapet A-Insiniöörit OY. Tidligere i høst ble Collaprime OY fra Finland vår første internasjonale betalende medlem.
I løpet av fire dager var det over 20 medlemmer som deltok på stand, og det var flere fra Alta og Finnmark innom som synes det var stas å se at Alta og næringen i nord var representert på Digital Arenas største stand, blant annet varaordfører Jan Martin Rishaug (SP)
– Jeg blir stolt av å se hvordan lille Alta kan vise seg frem på denne måten, sa Rishaug under mingling på stand.

Vårt program

Da SCC signerte Bygg21 Signaturen forpliktet Alta-klyngen sammen med Oslo-klyngen Construction City Cluster seg til å starte arbeidet for å samle BAE-klyngemiljøene i Norge for å diskutere hvordan man sammen kan jobbe for at Bygg21 Beste Praksis kan bli implementert mer effektivt i regionene og nasjonalt. Under Bygg Reis Deg tok vi derfor initiativ til å arrangere et møte mellom 9 andre norske klynger hvor alle var positive til et samarbeid og det ble dannet en arbeidsgruppe for videre arbeid, bestående av de som deltok og som suppleres med representanter for alle BAE-klynger som vil delta.
Torsdag 17/10 holdt SCC med medlemmer og partnere et frokostmøte på Digital Arena hvor flere av deltakerne på stand presenterte seg selv, konkrete byggeprosjekter og arbeidsmetodikker. Blant mange spennende innlegg var prosjektet med flyttingen av Kiruna og Gällivare bysentrum, hvor Tyrens AB fortalte om hvordan de hadde brukt digitale tvillinger til å gjennomføre en slik jobb. Alta Kommune presenterte hvordan de jobber for å bli enda flinkere på digitalisering, samhandling og hvordan de ser fordelene med å investere i og bruke teknologien tilgjengelig på Visualiseringssenteret i Arktis og sin egen City Planner-løsning i sine byggeprosjekter.